Bermingrudmotorsport.no: Motorsport i Norge

Mange nordmenn fascineres av motorsport – her fås det både fart og spenning, og det er i tillegg en god del norske utøvere, noe som gjør det ekstra spennende å følge med! Her på Bermingrudmotorsport.no vil du kunne lese mer om motorsport, og lære mer om de forskjellige grenene. Enten du interesserer deg for bil eller motorsykkel dekker vi ditt interessefelt. I tillegg kan du lære mer om forbundene som står bak og arrangerer motorsport her til lands. Og hva er vel en guide om norsk motorsport uten en oversikt over de ulike mesterskapene og turneringene som arrangeres? På siden vår kan du lese om:

  • Motorsportens historie
  • Fremtidig motorsport i Norge
  • Norges bilsportforbund, Norges motorsportforbund og FIA
  • Mesterskap og turneringer
  • Forskjellige grener innen motorsport

Lær mer om motorsport-grenene

Bermingrudmotorsport.no gir deg en enkel og ryddig oversikt over de mest populære grenene innen motorsport. Vi ser blant annet nærmere på rally, en sport der norske Petter Solberg har gjort det stort. Dette er en type motorløp der bilene kjører på offentlige eller private veier innenfor en avsperring, og bilene er spesialbygde for fart. Her kjøres det altså ikke på racerbane, men heller fra ett punkt til et annet, og racet foregår i etapper. I bilen sitter det en fører og en kartleser, der sistnevnte informerer føreren om kommende svinger og lignende, slik at føreren kan avpasse farten best mulig.

Du kan selvfølgelig lese mye mer om rally på siden vår! I tillegg finner du mer informasjon om dragracing og racing. Sistnevnte er en gren innen bilsport der konkurransen foregår på asfalterte baner. Dette er verdens kanskje mest populære bilsportmesterskap. Dragracing kan by på ulike former for kjøretøy, som for eksempel snøscootere, biler, motorsykler og båter, der alt handler om å komme først over målstreken! Noe annet du kan lære mer om på Bermingrudmotorsport.no, er motocross. Denne motorsporten gjennomføres med crossykler, og det kjøres typisk på sand eller jord – et gjørmete og skikkelig spennende kappløp!

Motorsportens rolle i Norge

Noe annet du kan lese om på siden vår, er hva slags rolle motorsporten har i Norge. For å få dette best mulig fram, gir vi deg et innblikk i motorsportens historie i Norge, så vel som hva slags rolle sporten kommer til å ha i fremtiden. Vi ser også nærmere på hvorvidt motorsport er så farlig som enkelte tror! I tillegg presenterer vi de forskjellige forbundene som står bak motorsporten her i Norge, som Norges bilsportforbund, FIA og Norges motorsportforbund. På toppen av dette blir du bedre kjent med de forskjellige mesterskapene og konkurransene som er aktuelle i motorsportens verden, som KNA Mesterskapet Rally.

Hvorfor sjekke ut Bermingrudmotorsport.no?

Dette er en side som er spesielt interessant for deg som er nybegynner innen motorsport, og som kanskje nettopp har begynt å interessere deg for sporten. Dette er en hobby du kan få mye glede av, og vi i Bermingrudmotorsport.no forklarer deg motorsport fra A–Å. Vi mener at dette er en morsom og actionfylt hobby som flere burde få øynene opp for. Litt fartsfylt spenning i hverdagen er ikke å forakte, og du vil garantert bli like hekta som oss når du først kommer deg inn i denne spennende sporten. Også erfarne motorsport-entusiaster vil kunne lære noe nytt på siden vår!

Oppsummering

Motorsport omfatter en rekke ulike grener, som for eksempel rallycross, enduro, gokart, drifting, motocross, racing, roadracing, dragracing, bilcross, trial og supermotard. Dette er altså en omfattende sport, og her på Bermingrudmotorsport.no vil du bli bedre kjent med noen av de mest populære formene for motorsport i Norge. Du vil også få innblikk i motorsportens historie og fremtid, samt forbundene som står bak!