Turneringer og mesterskap innen motorsport

Racing, dragracing, motocross, freestyle motocross, enduro, speedway, rally, rallycross, roadracing, supermotard, trial, crosskart, gokart, dragbike, hillclimp, quad, bilcross og drifting er alle grener av et totalt større utvalg innen grener av motorsport i Norge. Samtlige grener konkurreres i på ulikt nivå både nasjonalt og internasjonalt, i mindre og større konkurranser, turneringer og mesterskap. Det konkurreres i utholdenhetskonkurranser, hastighetsløp, akselerasjonskonkurranser, rundbaneløp, langbaneløp, isbaneløp, terrengløp og grusbaneløp – for å nevne noe. Først mot slutten av 1800-tallet kom de første virkelige konkurransene innen motorsport, og siden den gang har sporten blomstret. Under finner du en liste med noen eksempler på konkurranser, turneringer og mesterskap innen motorsporten.

  • NASCAR: Arrangerer flere konkurranser, og serier av konkurranser der Sprint Cup, XFINITY Series og Camping World Truck Series er de største.
  • Formel 1; Den øverste klassen av motorsport, regulert av FIA, og omfatter en rekke enkeltløp.
  • Rally Dakar: Årlig bil- og motorsykkelløp åpent for amatører, som stort sett utgjør rundt 80 % av deltakerne.
  • Formula E: Internasjonalt elbilmesterskap, som stadig blir mer populært.
  • Rainforest Challenge: Årlig terrengkjøringskonkurranse i Malaysia, som foregår under vanskelige forhold forårsaket av monsun.

Mesterskap innen motorsykkelsport og bilsport i Norge

Motorsykkelsport består av i alt ni ulike grener, som det konkurreres i, og utgjør for øvrig Norges Motorsportforbunds største seksjon. Motocross, Enduro, Trial, Roadracing/Supermoto, Track racing, Dragbike, Hillclimb og Quad er de ni grenene det konkurreres i. Turneringene innen motorsykkelsport omfatter en rekke ulike typer løp, og motorsyklene blir gjerne inndelt i klasser etter vekt og sylindervolum. De første årene var bakkeløp, isbaneløp, pålitelighets- og orienteringsløp mest populært, men etter hvert som sporten utviklet flere grener har også eksempelvis hastighetsløp, langbaneløp og ferdighetsløp i krevende terreng blitt populært. Eksempler på konkrete konkurranser er norgesmesterskap innen de ulike grenene, regionsmesterskap og nordisk mesterskap.

Bilsport på sin side består av diverse grener innen hastighets- og ferdighetsløp med biler av ulik motorkraft og form. Biler i konkurranse deles gjerne inn i grupper på bakgrunn av konstruksjon og grad av motortrimming. Terrenget varierer dessuten stort i ulike konkurranser, og tester ulike evner hos bil og fører. Gjennom bilsportens historie er det gjort stadige forsøk på å oppnå økt hastighet og en ny hastighetsrekord, hvilket har ført til at sandstrender, uttørkede saltsjøer og ørkenområder har blitt stadion for store bilsportkonkurranser. Noen konkurransegrener innen bilsport er for øvrig rally, bilorienteringsløp og rallycross, og konkrete turneringer Bilsporttalentet, Rally Norge, Rally Vinter og ulike norgescuper.

Norske konkurranser innen motorbåtsport og motorflysport

Motorbåtsporten i Norge er organisert som en egen avdeling innen Norges Motorsportforbund, og består av de i alt tre grenene Offshore, Circuit og Aquabike. Konkurranseformer innen motorbåtsport er rundbaneløp på innsjøer eller i skjermede havner, eller distanseløp over større hav- og fjordstrekninger. Vannet, også kjent som vannscooter, er en annen nyere konkurranseform. Noen eksempler på konkurranser i Norge er Songe GP og NM Offshore. Motorflysport, også kjent som motorflygning, omfatter konkurransegrenene akroflygning, presisjonsflygning, rallyflygning, air racing og pyton air racing. Årlig blir det arrangert norgesmesterskap i akroflygning og presisjonsflygning, og det konkurreres dessuten internasjonalt i de ulike konkurransegrenene.

Norske konkurranser innen snøscootersport

Snøscootersporten i Norge utgjør et eget avdelingsforbund innen Norges Motorsportforbund, som forvalter og drifter interessene for de to grenene snowcross og snowdrag. Det finnes en rekke ulike typer snøscootere, og primært benyttes sports- og løypescootere i konkurransesammenheng. Disse har den vanligste beltelengden, og har dessuten vanligvis en forsterket ramme og kraftigere støtdempere, med den hensikt å takle kraftige hopp og ujevnheter. Snøscootersporten er ikke like utbredt i Norge som flere av de andre hovedgrenene innen motorsport, men det er åpent for at enkelte kommuner i Norge kan tilrettelegge løypenett for rekreasjonskjøring med snøscooter. Ellers eksisterer norgesmesterskap, europamesterskap og verdensmesterskap i snowcross, og diverse konkurranser i snowdrag.

Radiostyrt motorsport og konkurrering i Norge

Seksjonen for radiostyrt motorsport innen Norges Motorsportforbund drifter og forvalter de fem grenene Elektro Onroad, Fuel Onroad, Larges Scale, 1:8 Offroad og 1:10 Offroad. De ulike grenene skilles på drivstoff, altså om det er snakk om forbrenning eller elektrisk, underlag og størrelse på bil. Når det kommer til konkurranse, konkurreres det på baner på mellom 100 og 300 meter. Underlaget kan variere fra grus til asfalt, og til innendørskjøring benyttes nålefiltepper. En stor turnering innen radiostyrt motorsport i Norge er Norgescup, som går over mange runder.