Norsk dragracing

Som motorsport generelt, kommer også dragracing fra USA. Helt spesifikt oppsto sporten i California på 1930-tallet, da det ble arrangert uformelle konkurranser i ørkenen med såkalte hotrods (gamle motortrimmede personbiler). Som følge av sportens popularitet, ble National Hot Rod Association opprettet i 1951. De begynte å arrangere løp på store, åpne parkeringsplasser, flystriper og motorveier. Fenomenet spredte seg raskt til andre deler av verden, og Det Internasjonale Bilsportforbundet viste tidlig sin interesse for den nye grenen innen motorsport. I 1965 begynte de å arrangere den årlige EM-serien i Dragracing.

Dragracing i Norden

Det første EM-stevnet på nordisk jord ble holdt i Anderstorp i Sverige i 1968, der det i årevis hadde eksistert klubber innenfor motorsporten. Norge viste like stor interesse for sporten, og de første klubbene i forbindelse med NHRA ble anlagt allerede i 1958. Den første konkurransen på norsk jord ble arrangert i 1978 på Fyresdal flyplass. Det var bilklubben American Car Club of Norway som sto for arrangementet. Siden 1983 har Norges Bilsportforbund holdt store dragracing-stevner på Gardermoen flyplass. Også EM-runder går av stabelen her, der også norske utøvere har gjort seg bemerket.

Norske utøvere

I Europaeliten fantes gode norske utøvere, som Ludvig Bjørnstad. Han lå i toppsjiktet i perioden 1980 til 1987. Det var i 1987 at han ble første nordmann under seks sekunder. Eliten hadde også kvinnelige utøvere, der Liv Berstad tronet på seierspallen. I første halvdel av nittitallet var hun blant Europas beste i den raskeste klassen, og nådde så langt som til å ta Europa-rekorden i klassen Top-Fuel med 5 132 sekunder. Hver sommer arrangeres løp på Ringbanen på Gardermoen i regi av Norsk Dragracing Gardermoen (NDRG), som ble stiftet i 1997.

Hva er egentlig dragracing?

Dragracing er en type motorsport som oppsto på den amerikanske vestkysten for rundt 90 år siden, men som har bredt om seg i hele verden – også til Norge. Sporten omfatter i hovedsak biler, men også motorsykler, racerbåter og snøscootere. Løpsbanen er en helt rett strekning på enten 402,33 eller 201,17 meter, som skal tilbakelegges så raskt som mulig med et motortrimmet kjøretøy kalt «hotrod» eller «dragster». Banen er enten asfaltert eller av betong, og har en bremsestrekning på minimum 700 meter etter målpassering. Bilene som deltar er utstyrt med fallskjerm for raskest mulig oppbremsing.

Dragstere

I dragracing brukes biler av forskjellig vekt, motorstyrke og utseende (gjelder også for motorsykkel). Klassene deles opp etter type drivstoff, volum på motor og visse spesialregler. I noen klasser har bilene inntil 8 000 hestekrefter og en toppfart på over 500 km/t. Dragster er en type bil som brukes i dragracing. Dette er en spesialbygget bil med ett sete, spinkle styrehjul foran og et langt rørkarosseri, samt veldig brede bakdekk rett under motoren. Den raskeste klassen for dragstere heter top fuel, og omfatter biler med opptil 6 000 hestekrefter.

Funny Car og standardbiler

Funny Car er nesten like rask som en dragster, men vidt forskjellig av utseende da denne bygges ut fra standardbiler. Funny Car er spesialbygget med et karosseri av glassfiber. Her er det meningen at bilen skal se ut som en serieprodusert personbil. Deretter har du standardbiler. Her er klassene mange, og bilene skilles etter graden av motortrimming. Også forholdet mellom motorkraft og vekt spiller inn her. Her er det også rom for gatebiler uten modifisering og veldig modifiserte biler, som er nesten like raske som spesialbilene i de andre klassene.