Fremtiden til norsk motorsport

I 1916 startet det som skulle bli et langt og godt forhold mellom oss nordmenn og den fartsfylte sporten motorsport. På den tiden var det kun motorsykkel som var regnet som en sport, men dette har nå over flere år utviklet seg, og det gjelder nå alle motoriserte kjøretøy. For å illustrere hvor vi står i dag, kan vi for eksempel nevne et strålende Africa Race hvor vår egen Pål Anders Ullevålseter tok en råsterk 2. plass. I tillegg hadde vi Felix Jensen på en 5. plass, begge innen motorsykkelklassen. Noen kjente navn innen motorsport er:

  • Petter Solberg
  • Pål Anders Ullevålseter
  • Roar Lindland

Dette kan vi!

Nevner vi norsk motorsport er det nok flere av dere som drar paralleller til Petter Solberg og Pål Anders Ullevålseter som gjerne de mest profilerte utøverne vi har. Og de skal nok ha mye av æren for at motorsport har vokst så mye de siste årene, med en rekke imponerende resultater over flere år! Hvem glemmer vel seiersintervjuet til Petter Solberg som verdensmester i rally i 2003-sesongen? Og ikke minst da han ble tidenes første verdensmester i VM i rallycross? Dere husker nok også VM- tittelen Pål Anders Ullevålseter tok tilbake i 2004, samt det at han har flere flotte plasseringer i Rally Dakar.

I et lite land som Norge hadde vi nok kommet unna med å ikke produsere så mange profilerte utøvere etter dette, men fremtiden innen norsk motorsport ser derimot meget lys ut. I tillegg er både Petter Solberg og Pål Anders Ullevålseter faktisk fortsatt godt involvert i miljøet, på hver sin måte. Det er også imponerende! I tillegg har vi i det siste hatt et ekstra øye til flere flotte norske talenter som gjør et stort og spennende inntog i forskjellige klasser innen motorsport. Slik det ser ut nå, ser det ut til at vi har flere spennende år i vente og kommende store norske talenter.

Hva med fremtiden?

I det siste har vi sett at Roar Lindland har fått imponerende resultater både i ProAm- mesterskapet og Porsche supercup, og gjentar med det fjorårets suksess. Dennis Olsen, som bare er 22 år gammel, har kjørt som om han skulle vært en erfaren superstjerne i sitt Porsche-team. Kun 16 år gamle Joakim Kind Andresen har vist seg som et meget spennende talent innen motorcross. Og ikke minst Dennis Hauger, som følger tett i fotsporene på Michael Schumachers sønn Mick Schumacher! Dennis, som bare er 16 år, ble hentet til Red Bull Junior Team allerede som 15-åring hos det som er regnet som verdens beste akademi.

Havets helter

Vi må heller ikke glemme Marit Strømøy på kvinnesiden og hele teamet hennes i Strømøy Racing, som fortsetter å levere flotte resultater og ikke minst den imponerende tittelen i 2015 som den første kvinnelige vinneren av F1 World Championship race of Sharjah. Det er ingen tvil om at fremtiden innen norsk motorsport ser meget spennende ut, og vi kan bare krysse fingrene for at talentene utvikler seg godt nok til at vi kan være med på spennende innspurter i fremtiden, men det er i alle fall ingen grunn til å se bort ifra at vi skal kunne stille med sterke norske navn i store mesterskap.

Så hva kan vi forvente?

Fremtiden ser nok veldig lys ut med tanke på motorsporten her i Norge. Vi kan konkludere med at vi har flere sterke talenter som er på vei opp, og i tillegg har vi gamle kjente utøvere som fortsatt holder koken oppe, eller har startet sine egne lag hvor de er med på å utvikle nye talenter. Interessen for sporten er også sterk i Norge, så det er heller ingen grunn til å frykte at ikke nye talenter vil dukke opp. Vi krysser fingrene.